söndag 15 april 2012

Välkommen till bloggen!


Hoppas att ni haft det bra och att påsken varit skön. Själv har jag varit och hälsat på mitt barnbarn i Karlskrona, där vi bland annat hittade det här napp-trädet.


Men nu var det ju uppgiften vi skulle prata om. Så här ser den ut:
Läroplanen beskriver i ett av de reviderade målen att förskolan ska "Utveckla intresse för bilder, texter och olika medier, samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa". 
Allt fler förskolor har börjat använda sig av bloggen som ett verktyg för att kommunicera med barn, föräldrar och andra intresserade. Vi har också förstått att en del deltagare i den här kursen redan använder bloggen som ett vardagligt verktyg, kanske kan de berätta mera om ni frågar?
För att ni som förut inte provat på ska få testa, så kommer ni att få använda bloggen i uppgiften till maj. Jag kommer att lägga till er som författare, och sedan kan ni göra egna inlägg.


Uppgiften går ut på att dokumentera vid minst två tillfällen i verksamheten. Kameran måste användas, men komplettera gärna med annat. När ni har dokumenterat ska ni - helst tillsammans med arbetslaget - göra någon form av analys kring bilderna och ev. övrigt material. För att göra det hela lite lättare bör ni ställa er en  sk nyfikenhetsfråga att analysera utifrån. Mitt förslag är att ni tar på er "genusglasögonen". Har ni något annat som känns mer aktuellt så går det naturligtvis också bra.
Ni redovisar sedan genom att göra ett inlägg på bloggen med några reflektioner runt uppgiften, gärna med bilder. Tänk på att inte publicera bilder på barn, om inte barnen och föräldrarna gett tillstånd.


Ni kommer att få ett mail med en inbjudan till att göra inlägg i bloggen. I mailet står hur ni ska göra. Det som kommer att krävas är att ni har ett Goolekonto, dvs en gmail-adress. Om ni redan har det så kommer ni in direkt.
Nästa gång ni går in för att skriva ska ni gå till www.blogger.com för att göra inlägg. Ta hjälp av varandra eller maila till mej så hjälper jag till.
 Lycka till! Hälsningar Britt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar